Központosító gyűrűk, szelepek, felnikupakok, nyomtávszélesítők

 

Központosító (tehermentesítő) gyűrűk

 

A kerék rögzítésénél fontos, hogy az a kerékagyhoz képest középre kerüljön, biztosítva ezzel az autó sima futását és a kiegyensúlyozást, a vibráció nélküli forgást. Az acél keréktárcsák egyféle autóhoz készülnek, azok középfurata mindig az adott autó kerékagy méretéhez készül, annál egytized milliméterrel nagyobb. A könnyűfém keréktárcsák esetében a gyári alulfelnikhe

Gyűrűk, szelepek, nyomtávszélesítők

 

z nem szükséges központosító gyűrű, annak középfurata is egyezik a hozzá való autókerék agyának méretével. 
Ha más alufelnit szereltetünk autónkra, akkor nagyon gyakran a felni középfurata nem egyezik a kerékagy felfekvési, illesztési átmérőjével, azért központosító gyűrűre van szükség, hogy a kerék középre ker

 

 

üljön. Ha üzletünkben új alufelnit vásárol, ahhoz ajándékba adjuk a vásárolt autó típusához szükséges központosító gyűrűket.

Ha már meglévő alufelnihez szeretne gyűrűt vásárolni, akkor az autó pontos típusát és az alufelni belső központi furatának méretét szükséges megadni. Ha ezeket a paramétereket nem tudja megállapítani, akkor kérjük, hogy keresse fel üzletünket, hozzon magával egyet az alufelnikből, azok lemérése után adunk megfelelő méretű központosító gyűrűket.

Szelepek

Különféle szeleptípusok léteznek, azonban mind ugyanazt a célt szolgálják: lehetővé teszik a gumiabroncs levegőnyomásának ellenőrzését és szabályozását. A gumiszelepek magában a kerékpántfuratban tömítenek, a fémből készült menetes szelepekbe a tömítéshez egy kis tömítőgyűrűt helyeznek. A szelep meghibásodása nyomáscsökkenést okozhat. A szelepfurat peremfelülete fontos a tömítés szempontjából és a szelep beszerelésekor szennyeződéstől, rozsdától, valamit sérülésektől mentesnek kell lennie.

A gumiszelepek is öregszenek, ennek jele, hogy egyre több repedés keletkezik a szeleptesten, ami veszélyes is lehet.

A szennyeződés, a por és a nedvesség menet közben a szelep finom belső szerkezetében könnyen sérülést okozhat, ezért a szelepsapkának műszaki szempontból alapvető szerepe van, mindig biztosan fel kell csavarni a helyére.  Nagy sebességnél a szelepre óriási centrifugális erő hat. Az öregedő gumiszelepek nem bírják ezt a terhelést, aminek gyakran nem is észlelhető, rejtett levegőszivárgás lehet az eredménye az ebből adódó következményekkel együtt. Ezért a gumiabroncsok szezonális cseréjekor a szelepet is cserélik, ami igazán jutányos áron vásárolt biztonságot jelent.
A króm szelepeket az alufelnikhez kínáljuk, egyrészt esztétikai megjelenésben jobban illenek az alufelnikhez, másrészt strapabíró anyaguk miatt jobban bírják a forró nyári napsütést, hosszabb az élettartamuk.
Üzletünkben kaphatók gumi-, króm-, és fémszelepek, szelepsapkák, ferde szelepek és rejtett szelep garnitúrák is.

Felnikupakok

Felnikupakok, nyomtávszélesítők

Üzletünkben különféle típusú felnikupakokat és nyomtávszélesítőket forgalmazunk készletről és rendelésre is. A megfelelő kupakok, nyomtávszélesítők és a szükséges hosszabb csavarok kiválasztásában kollégáink segítenek Önöknek. A kupakok választásához célszerű elhozni üzletünkbe egy alufelnit, hogy a kupakokat próbálni lehessen.