Ápoló készítmények, javító eszközök

Ápoló készítmények

Gumiápoló

A gumiápoló készítményeket (gumiápoló spray, gumiápoló hab) az időjárás viszontagságainak kitett gumiabroncsok (autó, motorkerékpár, kerékpár), ápolására ajánljuk. A gumik öregedését gátolják, visszaadják rugalmasságát és felfrissítik színét. Kiválóan alkalmasak valamennyi típusú gumiabroncsok alapos tisztítására, és ápolására. Gondoskodásunknak köszönhetően megőrizhetjük a gumik rugalmasságát és meghosszabbíthatjuk élettartamukat is.

Felnitisztító

Alu- és acélfelnik kímélő és hatékony tisztítására alkalmas. Letisztítja és maradéktalanul eltávolítja a fékbetétport és az egyéb szennyeződéseket. Ezáltal a víz, a só és a szennyeződés a kezelt felniről egyszerűen lepereg. Az ultra vékony és tartós védőréteg csökkenti az újra beszennyeződést, illetve a kosz és a fékpor rátapadását a kezelt felnire.Megakadályozza az újabb makacs szennyeződések kialakulását. A rendszeres ápolás következtében a felni fényes marad és élettartama meghosszabbodik. Különösen az automosóban történő mosás előtt ajánlott a felhasználása.

Kiegészítők

Defektjavító

Mi történik defektspray használata közben, után? A flakonban egy speciális folyadék (hatóanyag) van, mely a kifújás pillanatában habbá változik. Ez a hab a gumi belső felületén egyenletesen szétterjed és eltömíti a kisebb lyukakat. A folyadék a habosodás közben gáznemű anyagot termel, mely következtében a kerék felfúvódik.  A gumi megfelelő nyomását természetesen ellenőrizni és helyreállítani szükséges a lehető legrövidebb idő alatt.  A hatóanyag a gumit nem rongálja, ezért az szakszerű javítás után tovább használható. A spray-vel történő javítás nem végleges, mert az a gyors és kényelmes továbbhaladást teszi lehetővé, nem a gumi javítását. A használat után pár tíz kilométer (kb. 50km) belül gumijavító műhelyben végeztesse el a defekt szakszerű javítását.  A használat közben ügyeljen arra, hogy a palack tartalma rendkívül gyúlékony (F+ tűzveszélyes osztályba sorolva) és erről tájékoztassa a gumi javítóját is!

Pótkerék helyett

Napjainkban gyakran előfordul, hogy az új gépjárműveket pótkerék, mankókerék nélkül adják át a tulajdonosnak. Ebben az esetben célszerű a gépjárműben tartani egy kompresszoros defektjavító készletet. A készlet magában foglalja a defektjavító folyadékot, és a folyadék bejuttatását megkönnyítő kompresszort. A szett ára 17.500 Ft bruttó. A szett megrendeléséhez, kérjük, írjon nekünk.