Dísztárcsák

DísztárcsákA dísztárcsa mérete

Az autó gumiabroncsának oldalfalán lévő felirat megmutatja, hogy mekkora méretű a kerék, és ennek megfelelően kell a dísztárcsát kiválasztani. Pl.: 185/65R15. Az "R" utáni szám mutatja a kerék méretét colban. Példánk esetében tehát 15 colos dísztárcsát kell keresni. Üzletünkben különböző gyártók, különféle stílusú, univerzális dísztárcsa garnitúráit tartjuk 13”-14”-15”-16”  méretekben. Az üzletünkben vásárolt dísztárcsa garnitúrákat INGYENESEN felszereljük gépkocsijára.

Miért használjunk dísztárcsát?

Elsősorban állagmegóvó funkciója miatt ajánlott, bár egy jól kiválasztott dísztárcsa sokat emelhet az autó külső megjelenésén. Megvédi a felnit, kerékcsavarokat, és a kerék szerkezeti elemeit (féknyereg, fékszerkezet, gömbfejek, kerékagy) a felcsapódó, maró hatású szennyeződésektől, ezáltal kevésbé korrodálnak.

A jó dísztárcsa:

 

♦ igényes kidolgozású, sok feszítő körömmel kapaszkodik
♦ rugalmasságából hidegben sem veszít, hő hatására nem torzul
♦ megfelelő minőségű fényezéssel készült
♦ vegyszerrel érintkezve nem veszti el a fényét
♦ mechanikus tisztításkor nem törik el
♦ megfelelő méretű szellőző nyílásokkal kialakított
(a dísztárcsa mintázata nem csak esztétika szempontokat szolgál, hanem a féktárcsa hűtését is biztosítja.)

A dísztárcsa felszerelése

Mielőtt felszereli a dísztárcsát, győződjön meg róla, hogy pontosan illeszkedik-e az ön keréktárcsájára. A csomagból válassza ki azt, amelyre nincs felhelyezve a feszítő drót, vagy ha nincs ilyen, az egyikről távolítsa el azt, majd helyezze fel a kerékre. Ellenőrizze, hogy a kerékcsavarok körül levő kiemelkedés nem akadályozza-e a dísztárcsa illeszkedését, helyére kerülését. Figyeljen arra, hogy a rögzítő körmök a felniben található vájatba beleüljenek. Ha a dísztárcsa tökéletesen illeszkedik, határozott mozdulattal emelje le, és helyezze fel a feszítő drótot. Ajánlatos tiszta keréktárcsára szerelni a dísztárcsát, lehetőség szerint bezsírozni a rögzítő körmöket, a könnyebb bepattanás érdekében. Amennyiben nem pattanna be a dísztárcsa, csavarhúzó segítségével bújtassuk a helyére. Leszereléskor lehetőleg ne egy ponton feszegessük, hanem a mintázat lyukaiba több helyen benyúlva, határozott mozdulattal rántsuk le.
Figyeljen a szelep helyére! Nagyon fontos, hogy a szelepet a keréktárcsában ne nyomja meg a dísztárcsa. Ez a hiba akár defektet is okozhat!

Így rendelhet dísztárcsát

Oldalunkon a Felni kereső modul jobb szélső fülén taláható a dísztárcsa kereső. Segítségével a megfelelő kerékátmérőre szűkíthetők a találatok. A kínálatban használt és új dísztárcsák egyaránt megtalálhatók. A házhoz szállítás költsége utánvét díjjal együtt: 1.500 Ft/csomag bruttó.

* -al jelölt mezők kitöltése kötelező